Handmade besday gift

Salam, sempena majlis sambutab hari lahir anak2 kawan saya. Saya tidak mempunyai banyak budget utk belikan mereka hadiah, maka saya telah mencipta hadiah saya sendiri….
Bahan-bahannya seperi dibawah:

image

Kemudian, saya melipat kertas kalender menjadi sampul…saya gunakan kertas yang agak keras

image

image

Apabila sudah siap masukkan, gamkan dengan sedikit bunga atau bentuk hati untuk nampak menarik.

image

image

tadaa…dah siap…untuk nampak menarik lekatkan bunga atau reben ye… Selamat mencuba….

Leave a comment

Filed under laman utama

raya bakal menjelang

salam,

hari ini sudah masuk hari ke-21 kita berpuasa..hmm maksudnya tak lama lg kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri…

tahun pertama menerima tempahan..fuhh… bergelut jugak nak siapkan…baju2 tempahan hampir disiap, cuma risau baju mak dan adik2 tak dapat disiapkan sebelum balik.. perlukan semangat yang besar.. selalu memberi semangat pada diri ini… kita pasti boleh…yakin boleh….

chaiyok2….

p/s: tak sabar nak habiskan jahitan, masa raya nak rehat puas2…hehe…

Leave a comment

Filed under jahitan

baju pengapit saya

salam,

baju pengapit yg saya jahit sendiri… manik pun sendiri…dapat ilham manik dr jalan2 teman housemate shopping…saya suka yg simple2 tapi cantik… warna orennya menarik dan ceria..

Ilusi manik ini membuatkan si pemakai nampak langsing…hehe…

Leave a comment

Filed under jahitan

make up pouch

salam..

mendapat inspirasi dari pouch…saya cuba buat make up pouch plak… ini try and adjust (kata Dr. Azizan)… first try boleh tahan… dari teknik yg sama macam buat pouch…inilah hasilnya….

Leave a comment

Filed under patchwork

pouch…..

salam…

bosan2 kat opis, sy pun search la kat tenet..terjumpa laman web ni… best giler la.. banyak tutorial di ajar…boleh download pattern lg…terbaik lah…

di bawah link nya… owner nya Cindy… thank you Cindy…

http://www.skiptomylou.org/category/handmade-gifts/gift-for-women/page/7/

Leave a comment

Filed under patchwork

baju kebaya

saya baru belajar memotong baju kebaya…

Leave a comment

Filed under jahitan

Sekapur sirih

Assalamulaikum…

Bismilahirahmanirohim…Segala pujian kepada Allah yang Maha Berilmu dan Maha Pencipta yang telah mencipta manusia dan dengan ilmuNya Dia mengajarkan kita pandai berbicara dan berfikir..

Maka terciptalah Mediusshoppe..hasil idea dua sahabat..

Mediusshoppe adalah gedung/butik pakaian seisi keluarga..

Di sini terkumpul segala penciptaan pakaian yang terbaru… walaupun ada yang baru, tetap tidak dilupa yang lama..

Baju kurung moden/pahang/biasa, kebaya dan blaus masih diteruskan…

Hubungi kami 019-2418924 untuk tempahan atau email kepada kami mediusshoppe@gmail.com..

Boleh juga LIKE pada fan page kami fb/mediusshoppe

Sekian,

Terima kasih

Leave a comment

Filed under laman utama